Pokazatelji nedostatka joda u organizmu

Među mineralima potrebnim našem organizmu posebno mesto pripada jodu. S obzirom na to da je odgovoran za većinu procesa u našem telu, njegov nedostatak dovodi do zastoja više procesa od kojih su neki ključni za zdravlje i izgled. Osim štitaste žlezde, nedostatak joda ima veliki uticaj na mozak, dojke, kožu i želudac. Telo šalje signale kada mu nedostaje ovaj ključni hranljivi element. Najuočljiviji su grčevi u mišićima, suva koža, opadanje kose, slaba i lomljiva kosa, loša koncentracija i pamćenje, nedostatak energije, umor i depresija, sve vrlo slično kao i kod simptoma dehidratacije.
Nedostatak tečnosti, a samim tim i minerala, najizraženiji je kod onih koji se leti bave fizičkom aktivnošću. Zato i za njih važi pravilo da jedu što više voća i povrća, dok joda ima i u morskim plodovima i algama, kao i u mineralnim vodama sa prirodno rastvorenim jodom.
Ako je kosa počela naglo da vam opada, a koža vam je postala suva, to bi mogao da bude prvi signal da vam je organizam u deficitu sa jodom. Jod reguliše nivo hidriranosti kože, jača i regeneriše folikul kose. Takođe, ukoliko ste iznenada počeli da dobijate i na težini, alarm da posetite lekara i utvrdite da li imate manjak joda je još glasniji. Koji su još pokazatelji da u organizmu postoji nedostatak joda.
* Bezrazložni osećaj umora.
* Zaboravnost i otežana koncentracija.
* Depresija i anksioznost.
* Pojava otoka na vratu u predelu štitaste žlezde.
* Usporen puls tj srčani rad.
* Poteškoće prilikom ostajanja u drugom stanju.
PRIMED 7 tiromed je prirodan preparat, napravljen po proverenoj recepturi, na bazi meda i ekstrakta zelenih oraha i usvom sastavu sadrži jod u prirodnom obliku. Upotreba PRIMED 7 se preporučuje kod povećane potrebe za unosom joda iz prirodnih izvora. Prirodan sastav preparata obezbeđuje dobru apsorpciju i iskorišćenost aktivnih sastojaka. Svakodnevnom upotrebom PRIMED 7 preparata obezbeđuje se optimalan dnevni unos joda. Blagotvorno deluje na simptome koji prate smanjenu funkciju štitaste žlezde, kao dopuna osnovnoj terapiji.