Rešenje za smanjenu funkciju štitaste žlezde.

Hipotireoidizam predstavlja smanjenje funkcije štitaste žlezde, kada se luči manje hormona nego što je potrebno da se održava normalan telesni metabolizam. Čest uzrok smanjene funkcije štitaste žlezde je tiroiditis – zapaljenski proces štitaste žlezde, a najčešći ovakav poremećaj je Hašimotovo oboljenje. Kod ovog oboljenja imuni sistem osobe napada ćelije štitaste žlezde i uništava ih. Hipofiza, da bi uticala na štitastu žlezdu da stvara više tiroidnih hormona, luči više TSH, a povećanje rada dovodi do uvećanja štitaste žlezde. Do hipotiroidizma ređe može doći i ako se ne unosi dovoljna količina joda ishranom.

Koji su simptomi hipotireoidizma?

Simptomi smanjene funkcije štitaste žlezde razvijaju se sporo, a najčešći su slabost i umor, dobijanje na telesnoj masi, smanjenje apetita, promene menstrualnog ciklusa, gubitak seksualne želje, osećaj hladnoće, zatvor, bol u mišićima, naduvenost kapaka, lomljivost noktiju, opadanje kose.

Koje analize su neophodne da bi se postavila dijagnoza?

Da bi ustanovio da li je smanjena funkcija štitaste žlezde, endokrinolog traži određene laboratorijske pretrage, povremeno i ultrazvuk štitaste žlezde.

Šta je rešenje?

U slučajevima kod kojih je potrebna terapija, daju se tiroidni hormoni. Doza lekova polako se povećava dok se ne dostignu normalne vrednosti u krvi, nakon čega su potrebne redovne kontrole radi praćenja stanja.

Preparat PRIMED 7 je napravljen po proverenoj recepturi na bazi meda i ekstrakta nezrelih plodova oraha. Sadrži očuvane sastojke nezrelih plodova oraha koji su u tradicionalnoj etnokulturi Balkana cenjeni kao izvor visokovrednih hranljivih i aktivnih fitosastojaka.

Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive.

PRIMED 7 se može koristiti:

za otpornost organizma
kod oslabljenje funkcije štitaste žlezde