Problemi sa štitastom žlezdom

PregledDa li Vas muči umor svakog dana? Da li Vam se magli vid, ili se gojite, da li vas hvata jeza, ili gubite kosu? Ili Vam se možda dešava suprotno: Da li ste često ubrzani, znojavi ili uznemireni? Moguće je da je krivac vaša štitasta žlezda. Ovaj veliki regulator tela i uma ponekad se poremeti, naročito kod žena. Odgovarajuće lečenje je od kritične važnosti da se osećate najbolje što možete i da izbegnete ozbiljne zdravstvene probleme.

Simptom: Gojenje ili mršavljenje

Neobjašnjiva promena u telesnoj težini je jedan od najčešćih znakova poremećaja funkcije štitaste žlezde. Gojenje može biti signal niskog nivoa hormona štitaste žlezde, stanja koje se naziva hipotireoidizam. Nasuprot tome ako se u telu proizvodi više tiroidnih hormona nego što je potrebno, možete neočekivano izgubiti na težini. Ovo stanje je poznato kao hipertireoza. Hipotireoza je daleko češća pojava.

Simptom: Oticanje u vratu

Otok ili proširenje u predelu vrata je vidljiv znak koji može da ukazuje da nešto nije u redu sa štitastom žlezdom. Ova pojava se može javiti i kod hipotireoze i kod hipertireoze. Ponekad otok na vratu u vidu nodusa može ukazivati na karcinom štitaste žlezde.

Simptom: Promene u pulsu

Tiroidni hormoni utiču na svaki organ u telu, između ostalog utiču i na to koliko srce brzo kuca. Osobe sa hipotireoidizmom mogu uočiti da im je puls sporiji nego inače. Hipertireoza može izazvati ubrzan rad srca. Ona takođe može izazvati povećan krvni pritisak i osećaj jakog lupanja srca.

Simptom: Promene u energiji ili raspoloženju

Tiroidni poremećaji mogu imati primetan uticaj na nivo energije i raspoloženje. Hipotireoidizam čini da se ljudi osećaju umorno, usporeno ili depresivno. Hipertireoza može izazvati anksioznost, probleme sa spavanjem, nespokojstvo i razdražljivost.

Simptom: Gubitak kose

Gubitak kose je jedan od znakova da vaš tiroidni hormoni možda nisu u ravnoteži. I hipotireoidizam i hipertireoza mogu dovesti do gubitka kose. U većini slučajeva, kosa ponovo izraste kada se hormoni vrate u normalu ili poremećaj štitaste žlezde izleči.

Simptom: Preosetljivost na hladnoću ili toplotu

Poremećaji štitaste žlezde mogu poremetiti sposobnost tela da reguliše temperaturu. Osobe sa hipotireoidizmom mogu osećati hladnoću mnogo više i češće nego obično. Hipertireoza obično ima suprotan efekat i izaziva preterano znojenje i averziju prema toploti.

Još neki simptomi hipotireoze

  • Suva koža i lomljivi nokti
  • Utrnulost i peckanje u rukama
  • Zatvor
  • Obilne menstruacije

Preporučujemo upotrebu PRIMED 7 preparata

primed 7Primed 7 tiromed je prirodan preparat na bazi meda i ekstrakta zelenih oraha koji se preporučuje u cilju ublažavanja neprijatnih simptoma hipotireoze poput suve kože i kose, lomljivih noktiju, usporenog metabolizma, zatvora…

Preparat ne sadrži veštačke aditive i konzervanse.

Redovnom upotrebom preparata obezbeđuje se optimalan dnevni unos joda, dovoljan svim ćelijama i organima kojima je ovaj element neophodan za pravilno funkcionisanje.

PRIMED 7 je pogodan za vremenski neograničenu primenu, bez neželjenih efekata. Može se koristiti pre uvođenja hormonske supstitucione terapije, ili uporedo sa njom, radi boljeg regulisanja simptoma koji prate smanjenu funkciju štitaste žlezde.