Neki znaci koji ukazuju na poremećaj rada štitaste žlezde

Imate stalan osećaj umora u toku dana koji ne prolazi? Osećate se kao da imate “maglu u glavi”, teško se koncentrišete na zadatke, primećujete da vam opada kosa, da dobijate na težini?

Ukoliko ovi simptomi traju dugo i ne mogu da se objasne nekim uobičajenim uzrocima ( prekomeran psiho-fizički napor, povećan unos hrane, prisustvo nekog drugog stanja ili bolesti) postoji mogućnost da je štitasta žlezda, odnosno poremećaj rada ove žlezde uzrok problema.

Dobijanje na težini

Ovo je jedan od najčešćih pratećih simptoma oslabljene funkcije štitaste žlezde. Kada se uzme u obzir uloga hormona štitaste žlezde u regulaciji metabolizma, sasvim je jasna povezanost nedostatka hormona i povećanja telesne težine.

Otok u predelu vrata

Otok u predelu vrata može da postoji kod uvećanja limfnih čvorova, ili nekog drugog problema koji nema veze sa štitastom žlezdom. Svakako, u toku istraživanja uzroka prisutnog otoka, trebalo bi ispitati i štitastu žlezdu.

Promene ritma srca

Hormoni štitaste žlezde utiču na funkcionisanje svih organa i sistema. Tako, kada je srce u pitanju, poremećaj nivoa tireoidnih hormona može da se negativno odrazi i na srčani rad. Oslabljena funkcija štitaste žlezde povezana je sa smanjenjem broja otkucaja srca.

Promene raspoloženja i nedostatak energije

Štitasta žlezda značajno utiče i na funkcionisanje nervnog sistema. Kod nekih osoba kojima je već postavljena dijagnoza depresije nekada se slučajno, u toku rutinskih analiza primeti poremećaj funkcije štitaste žlezde. Odgovarajućom terapijom (nadoknada tireoidnih hormona) obično dolazi do poboljšanja.

Gubitak kose

Povećano opadanje kose je takođe jedan od čestih problema koji prate oslabljenu funkciju štitaste žlezde.

Drugi simptomi koji prate oslabljenu funkciju štitaste žlezde su osećaj slabosti u mišićima, poremećaj kvaliteta noktiju, suva koža, poremećaj probave, poremećaj menstrualnog ciklusa itd.

U slučaju postojanja jednog ili više od gore navedenih simptoma, lekar će odrediti koje analize je potrebno da se urade u cilju postavljanja dijagnoze. U skladu sa dobijenim rezultatima, lekar će odrediti dalji tok lečenja.

 

 

PRIMED 7 je prirodan preparat, na bazi meda i ekstrakta zelenih oraha. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive.

Upotreba PRIMED 7 preparata se preporučuje u slučaju potrebe za nadoknadom joda, naročito kod osoba sa oslabljenom funkcijom štitaste žlezde (Hashimoto tireoiditis ili neki drugi proces koji uzrokuje oslabljenu funkciju štitaste žlezde).

 

PORUČITE PRIMED 7 ONLINE: http://primed7.hashimoto.rs/