Hipotireoidizam u starijoj populaciji

hipotireoza-starija-populacijaHipotireoidizam je veoma čest kod bolesnika preko 60 godina i rizik se povećava sa godinama. Jedan od četiri bolesnika u staračkim domovima može imati nedijagnostifikovanu hipotireozu.

Za razliku od simptoma hipertireoze, simptomi hipotireoze su veoma nespecifični kod svih pacijenata, a još više u starijoj populaciji bolesnika.

Kao i kod hipertireoidizma, učestalost višestrukih simptoma se smanjuje kod starijih pacijenta. Na primer, gubitak pamćenja ili smanjenje kognitivnog funkcionisanja, koji se često pripisuju starosti, mogu biti jedini simptomi hipotireoiditisa.

Simptomi i znaci hipotireoze

Simptomi i znaci hipotireoze mogu uključivati dobijanje na težini, pospanost, suvu kožu, zatvor, ali nedostatak ovih simptoma ne isključuje dijagnozu. Tragovi koji mogu uputiti na postavljanje ove dijagnoze kod starijih pacijenata uključuju pozitivnu porodičnu istoriju bolesti štitaste žlezde, terapiju hipertireoze u prošlosti, ili istoriju obimne operacije i/ili radioterapije u regiji vrata.

Način lečenja hipoteroze

Odluka o načinu lečenja pacijenta sa novo-postavljenom dijagnozom hipotireoze zavisi od nekoliko faktora, uključujući i to da li pacijent ima simptome hipotireoidizma, ili ima samo povišen nivo tireostimulišućeg hormona (TSH ). U drugom slučaju, mnogi lekari neće odmah propisati terapiju nego će ponoviti test za 3-4 meseca i ukoliko i tada nivo TSH bude iznad normalem, počeće sa lečenjem.

Proporučujemo upotrebu prirodnog preparata PRIMED 7

tiroidna zlezda primed 7

PRIMED 7 tiromed je prirodni dijetetski suplement na bazi meda, joda i etarskih ulja oraha.

Na prirodan način reguliše probleme sa tireoidnom žlezdom i to kod hipotireoze uzrokovane nedostatkom joda ili Hashimoto tireoiditisom.

PRIMED 7 tiromed uspešno, na prirodan način povećava nivo joda u organizmu i ublažava simptome koji nastaju kao posledica nedostatka joda i tireoidnih hormona.

 


Preporučujemo uzimanje ovog preparata kao dodatak standardnoj terapiji hipotireoze.