“Knedla u grlu”,problem sa štitastom žlezdom.

OSEĆAJ „knedle u grlu“ koji se uglavnom javlja kod žena u stresnim situacijama često navodi na sumnju da je u pitanju problem sa štitastom žlezdom. Međutim, postoje situacije kada  stezanje u grlu može biti znak za lažnu uzbunu.

Stezanje i osećaj kao da nešto stoji u grlu može da bude znak anksioznosti, a i druge patološke promene na vratu mogu da uzrokuju tegobe slične oboljenju štitaste žlezde.

Ukoliko osećaj stezanja u grlu prate i ostali simptomi oboljenja štitaste žlezde, obavezno se treba javiti lekaru.

Žene od 20 do 40 godina koje u porodici već imaju slučajeve obolevanja štitaste žlezde, treba da obrate pažnju na pojave u organizmu koje mogu da ukazuju na poremećaj.

Različiti su simptomi smanjenog lučenja hormona štitnjače i hiperaktivnosti ove žlezde. Kod smanjenog lučenja, odnosno hipotireoidizma dolazi do pojave hroničnog umora, smanjene fizičke i mentalne aktivnosti, depresivnog raspoloženja, pojave istanjene i suve kose, promuklog glasa, preosetljivosti na hladnoću, dobijanja u težini, usporenog rada srca, povišenog krvnog pritiska, pojave hroničnog zatvora.

Kod prekomernog lučenja tireoidnih hormona – hipertireoidizma javljaju se: lupanje srca, nervoza, nepodnošenje toplote, nesanica, učestala stolica, gubitak telesne težine, neuredna menstrualna krvarenja, topla, vlažna koža, mišićna slabost, opadanje kose, nepomičan pogled, uvećana štitasta žlezda – struma.

primed 7

Primed 7 tiromed je prirodan preparat na bazi meda i ekstrakta zelenih oraha. Redovnom upotrebom obezbeđuje optimalan dnevni unos joda, što povoljno utiče na sve organe i sisteme kojima je jod neophodan za pravilno funkcionisanje. PRIMED 7 pomaže u boljem regulisanju simptoma koji mogu pratiti smanjenu funkciju štitaste žlezde.