Šta utiče na pojavu hipotireoze?

Suva koža, umor, opšta slabost, otežana koncentracija, zatvor, bolne ili neredovne menstruacije, lomljivost noktiju, natečenost ruku i nogu, neobjašnjivo gojenje, proređene obrve i kosa… Sve su ovo simptomi hipotireoze, stanja nedovoljnog stvaranja hormona štitne žlezde. Najčešći uzrok hipotireoze je hronična upala štitne žlezde – autoimuna bolest hašimoto tiroiditis.

Evo šta sve može da dovede do ovog oboljenja koje doživotno mora da se leči lekovima.

Hroničan stres

Jeste li opterećeni većom količinom stresa na poslu ili kod kuće? Stres je jedan od češćih faktora koji mogu da rezultiraju autoimunom reakcijom oslabljenja imuniteta.

Intolerancija na hranu

Uglavnom je reč o soji, mleku i glutenu kao namirnicama na koje su mnoge osobe netolerantne. Problem je u tome što imunitet reaguje prilikom varenja ovih namirnica i jave se simptomi koji utiču na kvalitet života osobe. Obavezno se podvrgnite pretrazi tolerancije na određene namirnice.

Deficit nutrijenata

Da li je vaše telo snabdeveno dovoljnim količinama sunčevog vitamina (vitamina D), selena, magnezijuma i drugih nutrijenata? Ako je odgovor negativan, vrlo je izvesno da će se to odraziti na vaš imunitet.

Rad creva

Poremećena crevna propustljivost može biti odgovorna za mnoge bolesti i stanja, poput gorušice, zatvora, ali i poremećaja štitne žlezde.

Insulin

Otpornost na insulin i povezana stanja u regulaciji šećera mogu pogoršati bolesti štitnjače, zato je potrebno obratiti posebnu pažnju na njih.

Toksini

Za poremećaj štitne žlezde, takođe, može biti odgovoran i povećan unos teških metala i toksina. Analizirajte svoj režim ishrane i razgovarajte s lekarom kako biste se podvrgnuli pretrazi na metale.

Neravnoteža estrogena

Problemi sa štitnjačom mogući su kod žena čija je ravnoteža estrogena narušena. Zato, bilo bi dobro da svaka dama u dogovoru sa svojim ginekologom redovno proverava nivo ovih hormona. 

primed 7PRIMED 7 Tiromed je prirodan preparat, napravljen po proverenoj recepturi, na bazi meda i ekstrakta zelenih oraha. Upotreba PRIMED 7 preparata se preporučuje u slučaju potrebe za nadoknadom joda, naročito kod osoba sa oslabljenom funkcijom štitaste žlezde. Svakodnevnom upotrebom PRIMED 7 preparata obezbeđuje se optimalan dnevni unos joda. Blagotvorno deluje na simptome koji prate smanjenu funkciju štitaste žlezde, kao dopuna osnovnoj terapiji.