Osećaj umora je često prisutan kod smanjene funkcije štitaste žlezde

Smanjena funkcija štitaste žlezde (hipotireoidizam) manifestuje se različitim simptomima koji su uglavnom povezani sa funkcijom hormona koje ova žlezda stvara.

Osećaj umora i pada energije je veoma često prisutan kod hipotireoidizma. Uobičajeno, umor koji nastaje nakon psihofizičkog napora smanjuje se i prolazi nakon odmora. Umor i osećaj nedostatka energije koji traje duže i ne nestaje nakon dovoljno sna i odmora može da bude prisutan kod smanjene funkcije štitaste žlezde. Pored osećaja umora, može biti prisutan i osećaj bezvoljnosti, opšte usporenosti, pad koncentracije i poremećaj raspoloženja.

S obzirom na to da hormoni štitaste žlezde imaju veoma važnu ulogu u održavanju metabolizma i proizvodnji energije u organizmu, razumljivo je zašto njihov nedostatak može biti praćen pomenutim simptomima.

Postojanje ovih simptoma ne znači da sigurno postoji problem sa funkcijom štitaste žlezde. Hroničan umor i malaksalost mogu biti prisutni i kod anemije ili nekih drugih poremećaja, ili se javljaju usled hronične izloženosti psihofizičkom stresu.

U zavisnosti od prisutnih simptoma i njihove izraženosti, lekar će odrediti koje analize i preglede je potrebno uraditi u cilju utvrđivanja uzroka, i u skladu s tim preporučiti odgovrajući tretman.

U zavisnosti od stanja funkcije štitaste žlezde lekar može odrediti praćenje u određenim vremenskim razmacima i, ukoliko je neophodno, blagovremeno uvođenje hormonske supstitucione terapije.

Dobar tretman hipotireoidizma obično dovodi do poboljšanja i smanjenja svih simptoma koji su nastali kao posledica nedovoljne količine tireoidnih hormona.

PRIMED 7 je prirodna formula na bazi meda i ekstrakta nezrelih plodova oraha.

Aktivni sastojci povoljno deluju na opšte jačanje organizma, a preporučuje se i u slučaju postojanja oslabljene funkcije štitaste žlezde.

Poručite PRIMED 7: PRIMED 7 ONLINE PORUČIVANJE