Postoji li veza između hipotireoidizma i steriliteta?

hipotireoza-sterilitetUkoliko imate hipotireoidizam, vaša štitasta žlezda ne stvara dovoljno hormona važnih za organizam.

Podatak da u nekim slučajevima postoji povezanost između hipotireoidizma i steriliteta, važan je za žene koje se bore sa ovom bolešću.

Niski nivoi hormona štitaste žlezde mogu da utiču na oslobađanje zrele jajne ćelije iz jajnika (proces ovulacije) što uzrokuje neplodnost.

Pored toga, neki od osnovnih uzroka hipotireoze, kao što su neke autoimune bolesti ili poremećaji hipofize, mogu uticati na plodnost.

Lečenje hipotireoze

Za žene, lečenje hipotireoze je važan deo napora da se izleči sterilitet. Ukoliko je smanjeno lučenje štitaste žlezde dobro izbalansirano odgovarajućom terapijom, a problem sa sterilitetom i dalje postoji, možda će biti potrebne neke druge intervencije u fazi lečenja steriliteta.

Ako imate hipotireozu i trudite se da ostanete u drugom stanju, proverite da li je vaš nivo hormona štitaste žlezde u redu. Ukoliko ostanete trudni, redovno proveravajte nivo vaših tiroidnih hormona.

Preporučujemo prirodni preparat za regulisanje hormona štitne žlezde

tiroidna zlezda primed 7

PRIMED 7 tiromed je prirodni dijetetski suplement na bazi meda, joda i etarskih ulja oraha.

Na prirodan način reguliše probleme sa tireoidnom žlezdom i to kod hipotireoze uzrokovane nedostatkom joda ili Hashimoto tireoiditisom.

PRIMED 7 tiromed uspešno, na prirodan način povećava nivo joda u organizmu i ublažava simptome koji nastaju kao posledica nedostatka joda i tireoidnih hormona.

Preporučujemo uzimanje ovog preparata kao dodatak standardnoj terapiji hipotireoze.