Saveti za kvalitetan život sa Hašimoto tireoiditisom

hashimotoŽivot sa Hašimoto tireoiditisom može da bude pravi izazov, ali postoji mnogo korisnih saveta za promenu načina života koji bi pomogli da se bolest drži pod kontrolom.

Ovo su osnovne smernice za kvalitetan život sa Hašimoto tireoiditisom:

Poboljšajte svoje mentalno zdravlje

Pošto stres može otežati funkciju štitne žlezde, pokušajte da u svoje aktivnosti uključite jogu i meditaciju, tako da postanu deo vaše svakodnevne rutine. Oni pomažu da se ublaži mentalna napetost izazvana Hašimoto tireoiditisom. Masaža i akupunktura su takođe poznate po svojim terapeutskim koristima.

Zdravo se hranite

Neka vam se ishrana sastoji od velike količine sirovog ili blago-kuvanog povrća. Ova vrsta hrane daje telu potrebne materije i pomaže vašem metabolizmu da glatko funkcioniše.

Izbaciti gluten iz ishrane

Gluten često izaziva zapaljenje u našem organizmu i ubrzava napredak bolesti. Zamenite pšenicu i raž sa proizvodima kao što su kokos i leblebije.

Odmarajte se dovoljno

Spavajte dovoljno, jer punih osam sati sna pomaže vašem telu da se regeneriše, dajući vam novu snagu za početak dana.

Izbegavajte u ishrani strumogene namirnice

Držite se što dalje i izbegavajte povrće poput kupusa, prokelja, karfiola, kelja i brokola. Konzumirane previše ovog strumogenog povrća može ometati rad vaše štitne žlezde i dodatno otežati njenu funkciju.

Redovno i umereno vežbajte

Čak i kada se osećate umornim, veoma je važno da ostanete aktivni da bi se vaš metabolizam ubrzao. Ukoliko niste u mogućnosti da vežbate duže vreme u toku dana, vežbajte češće ali kraće.

Izbegavajte proizvode od soje

Ne morate da eliminišete soju totalno iz vaše ishrane, samo ograničite njen unos. Kada je jedete, uvek je konzumirajte kuvanu jer to smanjuje njen strumogeni efekat, što je i čini manje toksičnom.

Zapamtite, na vama je se pridržavate ovih jednostavnih promena u ishrani i načinu života. Optimizam i pozitivan stav su ključni da živite bolje i kvalitetnije sa Hašimoto tireoiditisom.

Preporučujemo upotrebu prirodnog preparata

Prirodni preparat Primed 7 tiromed je efikasno sredstvo koje nadoknađuje jod u organizmu, potreban za funkcionisanje štitne žlezde i smanjuje simptome hipotireoze.

tiroidna zlezda primed 7