Zašto dolazi do problema sa štitastom žlezdom?

tireoditis

Kako tvrde lekari, kod bolesti štitaste žlezde problem nikada nije u samoj žlezdi. Štitnjača je ovde “žrtva imuniteta” čije su ćelije usmerene u pravcu uništavanja ćelija štitaste žlezde.

Simptomi hipotireoze

Suva koža, umor, opšta slabost, otežana koncentracija, zatvor, bolne ili neredovne menstruacije, lomljivost noktiju, natečenost ruku i nogu, neobjašnjivo gojenje, proređene obrve i kosa… Sve su ovo simptomi hipotireoze, stanja nedovoljnog stvaranja hormona štitaste žlezde. Najčešći uzrok hipotireoze je hronična upala štitaste žlezdeautoimuna bolest hašimoto tiroiditis.
Evo šta sve može da dovede do ovog oboljenja koje doživotno mora da se leči lekovima.

Hroničan stres

Jeste li opterećeni većom količinom stresa na poslu ili kod kuće? Stres je jedan od češćih faktora koji mogu da rezultiraju autoimunom reakcijom oslabljenja imuniteta.

Intolerancija na hranu

Uglavnom je reč o soji, mleku i glutenu kao namirnicama na koje su mnoge osobe netolerantne. Problem je u tome što imunitet reaguje prilikom varenja ovih namirnica i jave se simptomi koji utiču na kvalitet života osobe. Obavezno se podvrgnite pretrazi tolerancije na određene namirnice.

Deficit nutrijenata

Da li je vaše telo snabdeveno dovoljnim količinama sunčevog vitamina (vitamina D), joda, selena, magnezijuma i drugih nutrijenata? Ako je odgovor negativan, vrlo je izvesno da će se to odraziti na vaš imunitet.

Rad creva

Poremećena crevna propustljivost može biti odgovorna za mnoge bolesti i stanja, poput gorušice, zatvora, ali i poremećaja štitaste žlezde.

Insulin

Otpornost na insulin i povezana stanja u regulaciji šećera mogu pogoršati bolesti štitnjače, zato je potrebno obratiti posebnu pažnju na njih.

Toksini

Za poremećaj štitaste žlezde, takođe, može biti odgovoran i povećan unos teških metala i toksina. Analizirajte svoj režim ishrane i razgovarajte s lekarom kako biste se podvrgnuli pretrazi na metale.

Neravnoteža estrogena

Problemi sa štitnjačom mogući su kod žena čija je ravnoteža estrogena narušena. Zato, bilo bi dobro da svaka dama u dogovoru sa svojim ginekologom redovno proverava nivo ovih hormona.

PRIMED 7 pomaže u tretmanu simptoma koji prate smanjenu funkciju štitaste žlezde

tiroidna zlezdaPrimed 7 tiromed je prirodni preparat čijom se redovnom upotrebom preparata obezbeđuje optimalan dnevni unos joda, neophodan za normalno funkcionisanje štitaste žlezde i povoljno utiče na sve ćelije, organe i sisteme za čiji rad je jod neophodan. PRIMED 7 pomaže u tretmanu simptoma koji prate smanjenu funkciju štitaste žlezde, kao što su suva kosa, koža, suvi i lomljivi nokti, pospanost, usporen rad creva… Takođe, povoljno deluje i na usporeni metabolizam, koji je često veliki problem osobama koje imaju oslabljenu funkciju štitaste žlezde. Kod žena, pored blagotvornog dejstva na štitastu žlezdu, jod ima značajno zaštitno dejstvo i na tkivo dojke i jajnika.