Rani znaci disfunkcije štitaste žlezde

Veoma je teško posumnjati na poremećaj funkcije štitaste žlezde u ranoj fazi. Razlog za to je odsustvo specifičnih simptoma koji bi mogli sa sigurnošću da ukažu da se radi o smanjenju funkcije štitaste žlezde (hipotireoidizam). Štitasta žlezda, preko hormona koje proizvodi, utiče na funkcionisanje celog organizma, pa se poremećaj njene funkcije odražava na funkcionisanje svih tkiva i organa.

Zato, većina simptoma koja je prisutna kod hipotireoidizma, u najvećem broju slučajeva jedino posredno može da probudi sumnju na poremećaj, pa se tek nakon odgovarajućih pregleda utvrdi da zaista postoji oslabljena funkcija štitaste žlezde.

Nekada se slučajno, u sklopu sistematskih pregleda otkrije postojanje hipotireoidizma, a zatim povežu već postojeći nespecifični simptomi. Npr. dešava se da se u toku ispitivanja uzroka neplodnosti otkrije hipotireoidizam, iako mogu da ne postoje nikakvi konkretni simptomi. Nekada, u osnovi depresivnog raspoloženja može da leži oslabljena funkcije štitaste žlezde. Ovo je važno znati, jer se u ovom slučaju tretmanom hipotireoidizma uglavnom vrlo brzo i potpuno povlače simptomi, bez potrebe za uvođenjem posebnih lekova za lečenje depresije.

Simptomi kao što su preosetljivost na hladnoću, opadanje kose, suva i lomljiva kosa i nokti mogu da postoje i kod nekih drugih poremećaja, kao što je anemija ili poremećaj ravnoteže polnih hormona. Zato, kod postojanja ovih simptoma moraju da se ispitataju svi potencijalni uzroci, kako bi se utvrdilo poreklo simptoma i sproveo odgovarajući tretman.

Kod postojeće oslabljene funkcije štitaste žlezde, od prirodnih preparata, kao pomoćno sredstvo u tretmanu posebno preporučujemo upotrebu PRIMED 7 preparata.

primed 7PRIMED 7 Tiromed je prirodan preparat, napravljen po proverenoj recepturi, na bazi meda i ekstrakta zelenih oraha. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive.

Upotreba PRIMED 7 preparata se preporučuje u slučaju potrebe za nadoknadom joda, naročito kod osoba sa oslabljenom funkcijom štitaste žlezde (Hashimoto tireoiditis ili neki drugi proces koji uzrokuje oslabljenu funkciju štitaste žlezde).

PORUČITE PRIMED 7 ONLINE: http://primed7.hashimoto.rs/