Jod kao univerzalni lek

jodJod je esencijalni mikroelemenat i u našem telu se nalazi u tragovima, a krucijalan je za svaku ćeliju u našem telu. Sastavni je deo hormona štitaste žlezde, koja upravlja skoro svim biohemijskim procesima u našem telu. Jod se u organizam unosi prvenstveno hranom. Međutim, tempo i način života, uznapredovala industrija menja do sada poznate podatke. Obavezno jodiranje soli, hleba, preporuka da se jede što više plave ribe kako bi se nadomestio jod danas nisu dovoljne. Jod je u pekarskoj industriji zamenjen bromom, zato što je jeftiniji, ali ujedno blokira vezivanje joda za štitastu žlezdu. Isticanje štetnosti soli je dovelo do smanjene potrošnje ovog suplementa, a samim tim i unosa joda. Ne treba zaboraviti da se uz jod u ribi nalazi i živa, i tada nam jod služi kao pomoć kod izbacivanja ovog teškog metala.
Saznanja o jodu, koja smo imali pre 23-30 godina danas nisu primenljiva. Jedino tvrdnja stara 100 godina da je jod univerzalni lek bi mogla ponovo da se izvuče iz zaborava i primeni u praksi.
Po preporuci svetske zdravstvene organizacije preporučeni dnevni unos joda iznosi 150 mikrograma dnevno. Ova kalkulacija se temelji na potrebama štitaste žlezde, a potrebe drugih organa nisu uračunate. Neki lekari tvrde da su sadašnje preporučene količine joda nedovoljne, da ih treba povećati i da je strah od predoziranja jodom bezrazložan i da ne bi trebalo da postoji.
tiroidna zlezdaPrimed 7 tiromed je prirodan preparat, napravljen po proverenoj recepturi, na bazi meda i mladih zelenih oraha. Upotreba PRIMED 7 preparata preporučuje se svim osobama koje imaju povećanu potrebu za nadoknadom joda, starijim osobama, osobama koje su pod većim mentalnim naporima i stresom, đacima, studentima. Prirodan sastav preparata obezbeđuje dobru apsorpciju joda. Redovnom upotrebom preparata obezbeđuje se optimalan dnevni unos joda, što povoljno utiče na sve ćelije, organe i sisteme za čiji rad je jod neophodan. Kod žena, pored blagotvornog dejstva na štitastu žlezdu, jod ima značajno zaštitno dejstvo i na tkivo dojke i jajnika. PRIMED 7 pomaže u tretmanu simptoma koji prate smanjenu funkciju štitaste žlezde, kao što su usporen metabolizam, opstipacija, suva kosa, koža, suvi i lomljivi nokti.