Redovno koristim PRIMED 7

Pre nešto više od pet godina lekari su mi dijagnostikovali Hašimoto oboljenje štitne žlezde. Nisam osećala nikakve tegobe, ali je oboljenje potvrđeno laboratorijskim nalazima u kojima su moja antitela štitnjače bila uvećana na više hiljada, a TSH je skočio na skoro 5. Svaki put na moje pitanje o tome šta predlažu da radim po tom pitanju, lekari savetuju zdrav život i ishranu, i naravno, život bez stresa. Uvela sam velike promene u svoj način života i ishrane ali još nisam čula da je neko 100 % uspeo da kontroliše sopstveni stres koliko god se trudio.

Upravo stres je, po mom iskustvu, najveći saveznik Hašimoto oboljenja. Zahvaljujući njemu i ja sam nakon nekog vremena počela da osećam tegobe zbog oboljenja. Sve brže sam se umarala, često sam menjala raspoloženje, vrtelo mi se u glavi pri silazu niz stepenice, kao da sam se ” posvađala sa sopstvenim nogama”. Grozan osećaj.

Doktori su mi rekli da jednostavno mogu da se pomirim sa sudbinom, tj. sa ovim oboljenjem jer je autoimunog karaktera, i da samo mogu da pratim FT4 i TSH hormone te da, kada ti hormoni dođu u disbalans, prepisuje se terapija medikamentima a nakon toga, ako ni to više ne bude dovoljno, treba žlezdu operisati. Nikada nisam volela rešavanje zdravstvenih problema uz pomoć farmako-industrije a pogotovo nisam pristalica hirurških intervencija, ako se one ikako mogu izbeći.

Tako sam krenula da istražujem po internetu kako da pomognem sebi i svom zdravlju. Internet je pun navodnih rešenja i sva su u vidu farmako-proizvoda (tablete ili kapsule navodno na biljnoj bazi). Kako nešto može biti biljnog porekla ako je spakovano u kapsulu ili uz aditive presovano u tabletu? Možda grešim, ali ja u to lično ne verujem.

Onda sam u toj pretrazi pronašla baner PRIMED-a na nekom od sajtova. Ušla sam na sajt i, naravno, prvo se informisala o nosiocu, tj. o firmi PRIMED. Dopalo mi se sve što sam pročitala, oduševio me asortiman i sastav proizvoda koje nude. Napokon nešto što se reklamira kao prirodno, stvarno to i jeste. Rešila sam da pokušam sa njihovim medom za štitnu žlezdu, PRIMED 7 Tiromed.

Od tada, a to je već 5 godina, svako jutro 1/2 sata pre doručka uzimam 1 kašičicu ovog meda ( ne govorim da je preparat jer mi to zvuči farmaceutski a ja baš volim što je prirodan a ne veštački).

Ne mogu da kažem da sam izlečena, ali to niko nikada sa ovim oboljenjem i neće moći da kaže jer se Hašimoto ne leči. Ono što mogu da kažem je da mi je TSH tokom vremena pao ispod 3 i da ga i dan-danas, nakon 5 godina samo uz promenu načina ishrane i života i uz primenu mog omiljenog meda PRIMED 7, držim pod kontrolom te na svakom kontrolnom pregledu hormona (na 4-6 meseci) TSH pokazuje vrednosti između 2,3 i 2,9.

Kao potvrda da nisam u zabludi došla mi je i izjava doktora iz Centra za štitnu žlezdu na Zlatiboru. Kada sam se tamo poslednji put kontrolisala pre izvesnog vremena, doktor je rekao:” Ne znam i ne ulazim u to šta ste u međuvremenu radili, ali pokrenuli ste desni režanj štitne žlezde. Samo tako nastavite jer vam to očigledno pomaže”.

Malo sam odužila priču, ali kako dočarati zadovoljstvo nečim ako se to lepo i sistematski ne napiše? Kako ne hvaliti proizvod koji me je od maltene doživotnih medikamenata i operacije doveo do toga da mi se zdravstveno stanje znatno poboljšalo i da autoimunu bolest držim pod kontrolom?

Moj savet svima sa ovim oboljenjem je da budu uporni i da u svoj svakodnevni život obavezno uvedu PRIMED 7-Tiromed.

Lično sam zahvalna PRIMED-u što ovakav preparat postoji.

Srdačan pozdrav

Slađana Bogdanović,

Beograd.

PORUČITE PRIMED 7 ONLINE: http://primed7.hashimoto.rs/

PRIMED 7 je prirodan preparat, na bazi meda i ekstrakta zelenih oraha. Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive.

Upotreba PRIMED 7 preparata se preporučuje u slučaju potrebe za nadoknadom joda, naročito kod osoba sa oslabljenom funkcijom štitaste žlezde (Hashimoto tireoiditis ili neki drugi proces koji uzrokuje oslabljenu funkciju štitaste žlezde).